Prosés bubuk metalurgi diwanohkeun dina opat léngkah

Prosés ngolah metalurgi bubuk nyaéta persiapan bubuk (batching sareng campuran) - cetakan mencét - sinter - post-treatment.

Prosés ieu dijelaskeun dina detil di handap.

1, persiapan bubuk ngalibatkeun persiapan bahan: numutkeun kabutuhan bahan, numutkeun formulasi bahan, teras campur campuran. Cara ieu utamina ngémutan ukuran partikel, fluiditas sareng kapadetan ageung bubuk. Ukuran partikel bubuk nangtukeun celah antara partikel anu dieusian sareng ogé mangaruhan épék bridging. Langkung saé ngagunakeun campuran langsung sareng henteu ngantepkeun lami teuing. panempatan anu lami tiasa nyababkeun kalembaban sareng oksidasi

2, prosés suprési kedah ngartos metode suprési: suprési hiji arah sareng suprési dua arah. Kusabab cara mencét anu béda, sebaran kapadetan internal produk ogé bénten. Kantun nempatkeun, pikeun mencétan unidirectional, salaku jarak ti punch ningkat, gesekan dina témbok jero tina maot ngirangan tekanan, sareng kapadetanna beda-beda ku tekanan.

3. Pelumas biasana ditambihkeun kana bubuk pikeun mempermudah mencét sareng demoulding. Pelumas ngirangan gesekan antara bubuk dina tahap tekanan rendah sareng ningkatkeun kapadetan gancang dina prosés mencét. Nanging, salami fase tekanan tinggi, nalika pelumas dieusian celah antara partikel bubuk, éta tiasa, sabalikna, ngahambat kapadetan produk. Ngadalikeun kakuatan pelepasan produk ngahindarkeun cacat permukaan anu disababkeun ku prosés demoulding.

4. Dina prosés mencét, perlu mastikeun beurat produk, anu penting pisan, kusabab henteu stabilitas tekanan di seueur pabrik bakal ngakibatkeun bédana beurat anu ageung, anu sacara langsung mangaruhan kinerja produk akhir. Dipencet produk kedah ditiup bubuk sésana sareng kokotor dina permukaan produk sareng disimpen rapih dina alat pikeun nyegah kokotor.


Pos waktos: Mar-10-2021